DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 10 din 07.02.2024, definitivă prin neapelare la 27.02.2024, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea cu inculpata FLORUȚA NATALIA MĂRIOARA, la data faptei inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de inspector de muncă, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Mănăstirii „Sfintei Cruci” sau în cadrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor-Oradea.
Dispune confiscarea sumei de bani ridicate de la inculpata Floruța Natalia Mărioara, respectiv a sumei de 2.000 de lei, reprezentând folosul necuvenit dobândit de inculpată, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Obligă inculpata la plata sumei de 2.600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea în data de 07 decembrie 2023.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.